10 duurzame apps

Geschreven door control

13 oktober 2021 4 min. leestijd

Een duurzamer leven is nodig, maar veel mensen kunnen hier wel wat hulp bij gebruiken. Zo zijn er heel veel apps die we kunnen gebruiken om ons een steuntje in de rug te geven. We zetten er 10 voor je op rij.

TreeClicks

TreeClicks werkt samen met meer dan 50.000 partners, waaronder winkels en webshops. Op het moment dat je een aankoop doet bij één van deze winkels of webshops, zorgt TreeClicks ervoor dat er een boom wordt geplant. Omdat shoppen vaak niet heel duurzaam is, kun je op deze manier toch een beetje compenseren voor je aankoop.

Bekijk hoe TreeClicks werkt

Chrome Web Store

Too good to go

1/3e van al het voedsel wordt verspild. Jij kunt helpen om voedselverspilling tegen te gaan met de app Too Good To Go. Via deze app kun je per dag producten kopen die de desbetreffende winkel of supermarkt overhoudt aan het eind van de dag. Altijd een verrassing, voor een lage prijs. En je helpt voedselverspilling tegen te gaan voor een betere planeet.

Bekijk hoe Too Good To Go werkt

App Store | Google Play

Klima

Klima is een gebruiksvriendelijke app die je helpt je eco footprint stapsgewijs te verkleinen en te minimaliseren. Deze app kan je persoonlijke eco voetafdruk uitrekenen en zo manieren bedenken om je uitstoot te neutraliseren.

App Store | Google Play

EerlijkWinkelen

Als je midden in de supermarkt staat is het wel eens lastig om je op dat moment te verdiepen in fairtrade of biologische producten. Ook als je uiteten gaat of als je ergens wat gaat drinken kan je je eerst verdiepen in fairtrade of biologische restaurants en cafés. EerlijkWinkelen is een app waar je precies kunt zien welke duurzame winkels of restaurants er in jouw omgeving te vinden zijn.

App Store | Google Play 

QuestionMark

Sta je wel eens met een product in je handen waarvan je twijfelt of niet weet wat het impact op het milieu daarvan is? QuestionMark is een app die je hierbij helpt. Je kunt de barcode van het product scannen en je krijgt informatie over de impact op milieu, gezondheid of dierwelzijn.

App Store | Google Play

Beat the Microbead

Er zitten heel veel microplastics in onze verzorgingsproducten om je nog wat stralender te maken, van douchegel tot gezichtscrème. Beat the Microbead is een app waarmee je verzorgingsproducten kan scannen om er achter te komen of het wel of geen microbeads bevat.

App Store | Google Play

Huisje Boompje Beter

Het voorjaar staat weer voor de deur en dat betekent dat veel mensen hun tuin weer gaan opknappen. Met deze app kun je dat op een milieubewuste manier doen. In 4 stappen zorgt deze app voor meer natuur in je tuin, regenbestendigheid in je tuin en minder hitte in je tuin. Genieten van meer vogels en vlinders in je tuin! Leuk voor jezelf en goed voor het milieu.

Vinted

Vinted is de internationale marktplaats voor tweedehands artikelen. Dat is niet alleen stukken goedkoper, maar ook nog eens heel duurzaam!

App Store | Google Play

Afvalscheidingswijzer

Keukenpapier hoort bij GFT afval en een gebroken glas mag bij het restafval. Wisten jullie dit? Niet alles is voor de hand liggend als het gaat om afval scheiden. Deze app helpt je daarom om zo goed mogelijk afval te scheiden.

App Store | Google Play

HappyCow

Deze app is een must have voor alle vegans en vegetariërs die buiten de deur willen eten. Je hoeft alleen je postcode of plaats in te vullen en HappyCow geeft je talloze mogelijkheden met vega(n) restaurants. Daarnaast kan je via deze app andere vega(n)s leren kennen. Lekker en gezellig!

Bekijk hoe HappyCow werkt

App Store | Google Play