Energiebank

Moeite met het betalen van je energierekening? De Energiebank helpt.

De kosten van energie zijn een vaste lastenpost voor ons allen. Stichting Energiebank Nederland helpt huishoudens om hun energierekening te verlagen. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken of je de energierekening wel kan betalen. Ook als je energie wil besparen maar nog niet goed weet hoe, kan de Energiebank helpen. Waarom de Energiebank? En hoe werkt het?

Voor veel mensen is het maandelijks betalen van de energierekening lastig

De Energiebank biedt hulp op drie manieren: bewustwording, besparing en de energierekening.

Energiebank in de buurt

Energie is een van de eerste levensbehoeftes voor mensen en moet daarom bereikbaar blijven voor iedereen. Voor mensen met een laag inkomen is de energierekening echter een maandelijkse aanslag op de portemonnee. Omdat deze groep mensen ook geen geld heeft om energiebesparende maatregelen te implementeren, is de volgende energierekening weer hoog. En zo gaat het door.

Dit kan leiden tot een betalingsachterstand en uiteindelijk ook tot afsluiting van het energienet. Afsluiting van het energienet kost veel geld en om dit te voorkomen grijpt de Energiebank in.

In Nederland zijn er zo’n 750.000 huishoudens die niet genoeg geld hebben om hun energierekening te betalen. De Energiebank is er om deze huishoudens te helpen.

De Energiebank beschikt over energiecoaches die mensen bewuster laten worden van hun energieverbruik en ze helpen mensen om energie te besparen. Vaak ontvangt het huishouden ook een pakket met producten om energie te besparen. Er wordt ook naar mogelijkheden gekeken om de energierekening verder omlaag te brengen. Deze hulp wordt mogelijk gemaakt door donaties in geld, energiebesparende producten en de tijd van vrijwilligers.

De Energiebank is verspreid over verschillende plekken in Nederland. Tot nu toe in Arnhem, Den Haag, Haarlemmermeer, Kampen en Rotterdam.

Verschillende coöperaties binnen ons collectief bieden deze service aan. Bekijk hieronder welke:

De Energiebank wil doorgroeien naar veel meer plekken in heel Nederland om zo iedereen te kunnen helpen die hulp nodig heeft. Ook wil de Energiebank een eigen zonnepark oprichten om de opwek hiervan te schenken aan huishoudens die het nodig hebben.

De Energiebank draait door middel van donaties. Om de Energiebank te steunen kun je geld doneren. Ook kun je energiebesparende spullen doneren.

Natuurlijk kun je ook vrijwilliger worden en huishoudens helpen om energie te besparen en de rekening te verlagen.