Energiecoach

Besparen is goed voor het klimaat en je portemonnee. Waar begin je?

Het is belangrijk en leuk om energie te besparen. Daarnaast is het natuurlijk goed voor je portemonnee. Energie besparen is makkelijk, maar je moet wel weten waar je op moet letten. Om hierbij te helpen zijn er energiecoaches. Dit zijn vrijwilligers die met je meedenken over manieren om energie te besparen bij je thuis. Energiecoaches zetten zich vrijwillig in, omdat zij geïnteresseerd zijn in energiebesparing en anderen hiermee willen helpen. Aan de hand van een huisscan worden er oplossingen gezocht om het energieverbruik te beperken.

Een energiecoach kijkt naar de verlichting in je huis, de verwarming, de apparatuur die je gebruikt en de hoogte van je energierekening. Hiervoor gebruiken ze een checklist.

Een energiecoach geeft tips om energie te besparen door aanpassingen in het gedrag, isolatie in de woning en de optimalisatie van bestaande installaties en apparaten.

Ook geeft een energiecoach informatie over de kwaliteit van je isolatie en installaties in je woning. Er wordt meestal ook gekeken naar mogelijkheden om zelf duurzame energie op te wekken in de vorm van zonne-energie.

Andere werkzaamheden van een energiecoach zijn rondleidingen geven in voorbeeldwoningen, het organiseren van energiemarkten en campagnes, offertes beoordelen en cursussen geven aan mede energiecoaches.

Neem de eerste stap naar het verduurzamen van je woning en bespaar op je energiekosten.

Bekijk hier welke mogelijkheden er in jouw buurt zijn en neem contact op met de lokale coöperatie die dit aanbiedt.

Mocht er in jouw directe omgeving geen energieadviseur bij ons weergegeven worden, neem dan contact op. Dan helpen wij je graag verder.

Zelf energiecoach worden?

Iedereen kan energiecoach worden. Het is wel van belang dat je je voor langere tijd wil committeren. Ook zijn sociale vaardigheden en enige technische kennis belangrijk. Om energiecoach te worden volg je een opleiding die bestaat uit een basistraining energie besparen. Deze training is onderverdeeld in meerdere onderwerpen, waaronder communicatie en energiebesparing.

De meeste van onze coöperaties geven deze trainingen en je kan daarom het beste contact opnemen met een coöperatie bij jou in de buurt. Bekijk via de volgende knop welke coöperatie er in jouw buurt zit.

energiecoach worden