Energiescan

Hoe weet je of je huis goed geïsoleerd is en waar u eventueel moet beginnen? Daarvoor is er een warmtescan.

Naast minder energie gebruiken tijdens je dagelijkse bezigheden en de energie die je gebruikt op een volledig groene manier op te wekken, is het ook belangrijk om geen energie onnodig te verspillen. Dit kun je voorkomen door je huis goed te isoleren.

Door je woning goed te isoleren kun je met minder energie je huis verwarmen en warm houden. Dit scheelt niet alleen energie, maar je bespaart hiermee ook op de kosten.

Maar hoe weet je of je huis goed geïsoleerd is en waar eventueel te beginnen? Daarvoor is er een warmtescan.

Hoe werkt een energiescan?

De warmtecamera is een middel om warmteverliezen op te sporen. Vanuit verschillende standpunten, zowel binnen als buiten, is met de camera duidelijk te zien waar warmteverlies optreedt en kou de woning binnenkomt. Verwachtingen worden bevestigd of juist ontkracht. Dit heet een warmtescan of energiescan.

Het nut van rolluiken en aandacht voor de voordeur wordt duidelijk. Maar ook wordt inzichtelijk of het nuttig is om grotere zaken als het isoleren van muren of het plaatsen van dubbelglas aan te pakken.

Wat is de vervolgstap?

Een energiescan biedt de betreffende inwoners een interessante blik op hun woning en kan ook voor verrassende besparingen zorgen, zoals een water recycling douche.

De bewoners ontvangen na de scan hun warmtefoto’s. Het is vaak ook handig om met de buren of een specialist in gesprek te gaan.

Waar wenselijk kan de lokale energiecoöperatie als onafhankelijke partij helpen bij de mogelijke besparingen of eerst een adviesrol innemen. Daarnaast kunnen wij je in contact brengen met eventuele projecten die al in de wijk spelen.