Inkoopactie

Door met elkaar in te kopen, wordt verduurzamen makkelijker en goedkoper.

Door collectief met elkaar in te kopen, kan gebruik gemaakt worden van schaalgrootte. Dit betekent dat de beoogde verduurzaming vaak tegen een betere prijs gerealiseerd kan worden. Daarnaast heeft het ook andere voordelen, zoals kennis delen of tijdsbesparing. Hierdoor kan met elkaar meer bereikt worden.

Kosten, kennis en werkzaamheden delen

Wanneer een huishouden van plan is te verduurzamen, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp installatie, komen er kosten voor de werkzaamheden en materialen bij kijken. Daarnaast is het vaak een hoop werk om alles uit te zoeken en het project uit te voeren.

Door een van onze coöperaties hierbij te betrekken, kunnen zij adviseren over de beste oplossingen en materialen voor het betreffende project. Maar ook inventariseren of meer mensen uit de omgeving dezelfde interesse hebben.

Door kostendeling en een betere onderhandelingspositie, worden de kosten per huishouden flink verlaagd.

Voer een project samen uit

Verduurzamingsprojecten hebben vaak een aantal componenten met een vaste prijs, ongeacht hoeveel mensen meedoen. Ook kan er vaak beter onderhandeld worden bij collectieve of ‘bulk’ inkopen.

Op deze manier kunnen kosten, werkzaamheden en kennis gedeeld worden en wordt verduurzamen voor het individu voordeliger.

Er lopen veelal verschillende inkoop acties in een regio of wijk. Informeer dus bij een lokale coöperatie bij jou in de buurt welke inkoop projecten er zijn of eventueel opgestart kunnen worden.

collectieve inkoop energie

Energiekosten samen verlagen met ons energiecollectief

Het om | nieuwe energie collectief bestaat uit vele coöperaties die door het land heen energie opwekken. Door deze energie lokaal te leveren, kunnen huishoudens eenvoudig de eerste stap in verduurzaming nemen. Het kost niks extra’s en sterker nog, het wordt steeds goedkoper!

Doordat het collectief geen winstoogmerk heeft, kunnen we de winst met elkaar verdelen en daarmee de energietarieven verlagen. Dus hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het wordt. Blijvend en bij groei steeds goedkoper, maar je bepaalt het wel zelf. Dat is collectief inkopen op z’n best.

Wil je meedoen met deze beweging? Klik dan op de knop hieronder.