Lesmateriaal

Steeds vaker worden ouders door hun kinderen gemotiveerd om bewuster te leven.

samen om escapebus

Veel jongeren zijn erg begaan bij de ontwikkelingen van het klimaat op  onze planeet. Logisch, want het gaat over hun toekomst. Om hen uit te leggen hoe ze hun steentje bij kunnen dragen – nu of later als ze volwassen zijn – en hoe het precies zit, bieden wij leuke vormen van lesmateriaal aan die door scholen, clubs of zelfs gewoon thuis gebruikt kunnen worden.

Jong geleerd is oud gedaan

Het lesmateriaal dat wij aanbieden verschilt van niveau en de manier waarop het gegeven wordt.

Het lesmateriaal dat wij ter beschikking stellen voor het basisonderwijs is verdeeld naar onder-, midden- en bovenbouw. Zo is er voor iedere leeftijd en ieder kennisniveau op de basisschool iets te leren.

Aan de hand van (door verschillende auteurs geschreven) leuke kinderverhalen (ingedeeld in de verschillende niveaus zoals hierboven benoemd) kunnen de kinderen tal van opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten zijn volledig uitgewerkt voor de leraren en kinderen om direct te kunnen gebruiken.

Zo is er bijvoorbeeld een verhaal over een jongen die op de Playstation speelt. Als de stroom uitvalt bedenkt hij een manier om toch energie op te wekken en verder te kunnen spelen. Vervolgens kunnen de kinderen in de klas met verschillende objecten hetzelfde proberen te doen.

Kinderen op de middelbare school weten vaak al meer over verduurzamen en de klimaatproblematiek. Het is daarom vooral belangrijk dat ze diepgaandere kennis ontwikkelen en deze onderwerpen ook gaan ervaren als leuk.

Daarom hebben we voor hen lesmateriaal ontwikkeld op dit niveau. Met informatie rondom het opwekken en leveren van duurzame energie en hoe je in de praktijk heel gemakkelijk kunt besparen op je verbruik. Vervolgens kunnen ze deze kennis gebruiken in de escaperoom die in de vorm van een bus bij de school komt te staan.

Mocht je het lesmateriaal en/of de Escapebus willen aanvragen, neem dan direct contact met ons op.