Maak jij Nederland 'letterlijk' een stukje groener?
Voor iedere klant die jij aanmeldt een boom erbij

Doe mee voor meer groen in Nederland

Wil je graag letterlijk bijdragen aan meer groen in Nederland en daarmee de biodiversiteit vergroten? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Onze doelstelling is namelijk om iedereen in Nederland te kunnen voorzien van 100% groene energie uit hun eigen buurt. Jij kunt ons daarbij helpen door anderen te laten overstappen via jouw om | ambassadeurscode.

En zetten jouw vrienden, buren of familie deze stap, dan planten wij voor jullie een fruitboom in Voedselbos Zonnegoed in de Noordoostpolder.

Benieuwd hoe dit werkt? Kijk dan hieronder verder.

Deel jouw code en vul het Voedselbos verder aan

Hoe werkt deze actie?

Als klant van om | nieuwe energie beschik je over een unieke om | ambassadeurscode. Je hebt deze van ons gekregen in de bevestigingsmail na je aanmelding, maar je kunt deze ook terugvinden in Mijn nieuwe energie. Kom je er niet uit? Stuur dan even een bericht naar onze klantenservice.

De code bestaat uit een aantal letters en cijfers, bijvoorbeeld om123456. Wil je van deze bomenactie gebruik maken, dan kun je dat doen door =Boom achter jouw code neer te zetten.

Wanneer je vervolgens jouw code om123456=Boom deelt met jouw netwerk en zij vullen deze code in tijdens hun aanmelding, dan zorgen wij ervoor dat er voor jullie een fruitboom wordt gedoneerd aan het Voedselbos. En daar sturen we je natuurlijk een foto van!

Kun je jouw code niet zo snel vinden? Neem dan even contact met ons op.
Een toekomstbestendige aarde draait om meer dan alleen duurzame energie.
Dankzij het planten van bomen geven we terug aan de natuur

Waarom deze actie?

  • Bomen zijn nuttig voor het klimaat, doordat zij tijdens de groei CO2 uit de lucht halen en opslaan.
  • Bomen versterken de biodiversiteit, doordat zij voedingstoffen bevatten voor organismen boven en onder de grond en een belangrijke schuilplek zijn voor vele diersoorten.
  • Bossen spelen een belangrijke rol in de hoeveelheid zuurstof op aarde.
  • We willen graag iets leuks en duurzaams voor jou terugdoen. Dankzij deze actie kun je actief bijdragen aan het versterken van het milieu en klimaat.
De bomen worden gekweekt op 'geleende grond.' Bekijk hoe de StadsBomerij te werk gaat.
We planten appel- en perenbomen

Waar worden de bomen gekweekt?

De bomen worden op een natuurlijke wijze gekweekt door StadsBomerij in Almere. Dit wordt gedaan op een wijze die zo min mogelijk negatieve impact heeft op de natuur. Daarom worden alle type bomen door elkaar heen geplant. Op die manier is er namelijk minder kans op plagen.

Bijzonder aan StadsBomerij is dat deze geen vaste plaats kent. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van grond die andere mensen ter beschikking hebben gesteld. Op dit moment zijn dat bewoners van Almere-Oosterwold.

Johan Smits van StadsBomerij: “Dankzij ons concept hoeven we geen extra grond te gebruiken en omdat we op een ecologische manier werken, verrijken we de aangeboden grond.”

Natuurinclusieve kringlooplandbouw

Waar komen de bomen te staan?

We gaan de fruitbomen planten in het nieuwe Voedselbos van akkerbouwbedrijf Zonnegoed in de Noordoostpolder. Dit biodynamische bedrijft teelt groentes en akkerbouwgewassen in de volle grond.

Eigenaar Joost van Strien: “Ik teel in een achtjarige rotatie onder andere erwten, sperziebonen, gras/klaver en luzerne. Deze laatste twee gewassen teel ik om de bodem rust te geven. Bovendien laten deze gewassen veel voedingsstoffen achter in de bodem, waar de volgende gewassen weer van profiteren. Zo houd ik de grond gezond en dat merk je aan de vitale gewassen die er groeien.”

Dankzij het Voedselbos vergroten we op korte termijn de biodiversiteit van het bedrijf en de omgeving. Op lange termijn zijn voedselbossen een klimaatbestendige en natuurinclusieve manier van voedselproductie.

Bekijk de klimaatneutrale aanpak van Zonnegoed.