EViiGO Laadpleinen versnellen transitie met stroom van Enschede Energie | om

Geschreven door control

16 november 2021 2 min. leestijd

Om de energietransitie te versnellen plaatst EViiGO in Twente laadpleinen, samen met lokale ondernemers. De laadpunten leveren uitsluitend groene stroom, aangeboden door Enschede Energie | om.

“We willen samen de transitie versnellen om de doelstelling van de overheid te halen. In 2030 moeten alle voertuigen emissie loos worden verkocht. Dat is een ambitieuze doelstelling, maar 80% moeten we zeker kunnen halen”, zegt mede-initiatiefnemer Jos Nijland.

Multifunctionele laadpleinen
De EViiGO laadpleinen worden voorzien van minimaal twee snelladers van 150 kW, waarmee een auto volgeladen is in maximaal twintig minuten. Daarnaast worden er parkeerladers van 22 kW aangelegd op de EViiGO laadpleinen.

Twee laadpleinen van EViiGO zijn al operationeel. De eerste op industrieterrein Marsteden in Enschede aan de Staalsteden 34, dit plein is gerealiseerd in samenwerking met de lokale onderneming Axero.

Het tweede laadplein zit aan de Euregioweg 235 in Enschede, in samenwerking met Esschert Design. Dit moet het grootste laadplein van Twente worden dat ook de vele Duitse binnenstadbezoekers in Enschede moet gaan bedienen. Naast het parkeren en laden, verzorgt EViiGO ook nog eens het vervoer van en naar de binnenstad.

Tien laadpleinen in Twente

Eind van dit jaar zal het derde EViiGO laadplein operationeel zijn aan de Spaansland 4 in Enschede in samenwerking met The Wash Carwash. Hier kan naast het laden de auto ook gewassen worden. Het vierde laadplein komt in Haaksbergen aan de Tolstraat 35 in samenwerking met De Werkfabriek. EViiGO hoopt in 2022 tien laadpleinen verdeeld in Twente te realiseren, om daarna op meerdere locaties in Nederland de duurzame pleinen te realiseren.

Een gedeelte van de opbrengst van het laadterrein gaat naar lokale ondernemers. “We moeten het samen doen. We kiezen bewust voor lokale ondernemers, omdat we het belangrijk vinden dat je het regionaal met elkaar oppakt.”