Flex biedt jou de zekerheid dat je energiekosten weer lager worden, wanneer de prijzen op de energiemarkt dalen.
Een overeenkomst die meebeweegt met de markt

Wat is Flex en wat zijn de voordelen?

Bij Flex bewegen jouw tarieven mee met de energiemarkt. Stijgen de prijzen op de markt, dan betaal je die maand een hogere prijs voor je energie. Maar dalen de prijzen? Dan worden je energiekosten ook direct weer lager.

Omdat de tarieven in deze periode behoorlijk fluctueren, vinden we het niet eerlijk om je nu een vaste of variabele overeenkomst aan te bieden. Daarmee zit je immers voor een langere periode vast aan hogere tarieven.

Wanneer de tarieven op de markt weer dalen, weet je met Flex zeker dat je daar meteen de volgende maand al van profiteert.

Heb je een vraag? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen over Flex.
Kenmerken van Flex

Flexibel om te wisselen

Vrij opzegbaar

Een Flex overeenkomst kan op ieder moment zonder boete worden opgezegd. De opzegtermijn bedraagt 30 dagen.

Eenvoudig omzetten naar een vaste prijs

Dalen de prijzen en wil je deze liever vastzetten? Dan kun je gemakkelijk veranderen naar een overeenkomst met een vaste prijs en looptijd. Het is natuurlijk ook mogelijk om je overeenkomst om te zetten naar een variabele overeenkomst.
Dit doe je door ons een mail te sturen met dit verzoek.

Verschil met een variabel overeenkomst

Bij Variabel wijzigen de tarieven ook, normaal gesproken gebeurt dit elk jaar op 1 januari en 1 juli. Bij Flex is dit iedere maand.

Tarieven & Voorwaarden
Je energietarief daalt automatisch wanneer de prijs in de markt daalt.
Kenmerken van Flex

De prijs volgt de markt

Automatisch meebewegende prijzen

Stijgen of dalen de prijzen op de energiemarkt? Jouw tarieven worden elke maand automatisch aangepast. Op je jaarafrekening staat wat je hebt verbruikt per maand en tegen welke tarieven.

Iedere maand nieuwe tarieven

Het tarief van de volgende maand wordt uiterlijk 7 dagen voor aanvang van de maand kenbaar gemaakt op www.samenom.nl/tarieven.

Hoe duurzaam is een windmolen?
Nog vragen? Neem contact met ons op.
Kenmerken van Flex

De juiste prijs

Termijnbedrag op maat

We bepalen je termijnbedrag aan de hand van het geldende maandtarief in de maand van je aanmelding.

Zijn de marktontwikkelingen dusdanig dat een wijziging van het termijnbedrag noodzakelijk en/of wenselijk is? Dan berekenen we een nieuw termijnbedrag voor je op basis van de dan gelden tarieven en brengen we je hiervan op de hoogte. Dit doen we om vervelende verrassingen op de jaarafrekening te voorkomen.