Aardgas met compensatie via Nederlandse voedselbossen
om | nieuwe energie streeft naar een gasloze warmtevoorziening in 2030. Aan onze klanten die op dit moment nog afhankelijk zijn van aardgas voor warm water en verwarming van hun woning, leveren wij gas met CO2 compensatie. Dit houdt in dat wij de CO2-uitstoot van hun gasverbruik compenseren door ervoor te zorgen dat de uitstoot ook weer op een andere manier wordt bespaard.
Wij doen dit door bomen en struiken aan te planten in nieuw te ontwikkelen Nederlandse voedselbossen. Het planten van bomen en struiken is één van de meest eenvoudige oplossingen om de hoeveelheid CO2 in onze atmosfeer terug te dringen.
Voordelen van deze compensatie
- Door onze compensatie in Nederland uit te voeren, dragen we nog eens extra bij aan het milieuvriendelijk maken van jouw lokale omgeving op lange termijn.
- De voedselbossen versterken de biodiversiteit, doordat zij voedingsstoffen bevatten voor organismen boven en onder de grond en een belangrijke schuilplek zijn voor vele diersoorten.
- In de toekomst vormen voedselbossen een klimaatbestendige en natuurinclusieve manier van voedselproductie.
- De voedselbossen blijven minstens 30 jaar lang bestaan, zodat hun capaciteit om CO2 op te nemen volledig wordt benut.
Bekijk hier het informatiedocument.
Samenwerking met Meer Bomen Nu
Om met dit project serieuze impact te maken, heeft om | nieuwe energie de handen ineengeslagen met Meer Bomen Nu. Dit initiatief van Stichting MEERGroen, Urgenda en Caring Farmers heeft in de afgelopen twee jaar samen met duizenden vrijwilligers 890.000 bomen en struiken aangeplant en gaat ons collectief nu ondersteunen bij de nieuwe aanplant van zoveel mogelijk voedselproducerende bomen en planten.
Wil je meehelpen om bomen te planten?
Meer Bomen Nu zet zich op verschillende locaties in Nederland in om bomen en struiken te planten. Daar zijn vele handen voor nodig, want de planten moeten op de ene locatie worden geoogst en op de andere weer aangeplant. Lijkt het je tof om een enkele keer of misschien zelfs vaker mee te helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger via hun website.