Gemeente Peel en Maas overgestapt op lokale stroom van Peel Energie | om

Geschreven door control

21 november 2018 3 min. leestijd
groen

De gemeente Peel en Maas stapt voor haar energievoorziening voor een gedeelte over op lokaal opgewekte stroom. Maar liefst veertien locaties van de gemeente krijgen vanaf begin 2019 hun stroom voortaan geleverd via energiecoöperatie Peel Energie | om. Dit lokale burgerinitiatief timmert hard aan de weg om zoveel mogelijk inwoners over te laten stappen op nieuwe energie. Dat is energie die in de eigen buurt is opgewekt uit duurzameenergiebronnen, zoals zonne- en windenergie. Daarmee komt de gemeente weer een stap dichter bij een duurzaam Peel en Maas en stimuleert ze hiermee ook de inwoners om de energiedoelstellingen van de Rijksoverheid te halen.

Peel en Maas streeft er samen met inwoners en het bedrijfsleven naar om de gemeente in 2050 energieneutraal tekrijgen. Daarom heeft zij een bewuste keuze gemaakt voor de afname van lokaal opgewekte energie: “Als gemeente Peel en Maas zetten wij stevig in op verduurzaming. Daarom konden we natuurlijk niet achterblijven en hebben we gekozen voor de meest lokale en groenste energie van Nederland via Peel Energie| om. Het mooie is dat we hiermee niet alleen onze eigen stroomvoorziening verduurzamen, maar ook die van onze inwoners. Omdat dit collectief geen winstoogmerk heeft, steken zij hun winst weer in nieuwe duurzame projecten in onze gemeente. Zo is het een win-winsituatie.”

Peel Energie | om zal de stroom lokaal gaan leveren aan de gemeente. Daarvoor is zij op dit moment bezig met de ontwikkeling van Windpark Egchelse Heide. Met de vijf windturbines binnen dit project kan de coöperatie voorzien in 75% van het particuliere stroomverbruik binnen de gemeente. Peel Energie | om is trots om nu ook de gemeente te mogen verwelkomen: “Steeds meer inwoners van Peel en Maaszien het nut in van lokale duurzame energie. Als enthousiaste burgers wekken wij onze eigen energie op voor iedereen in de gemeente. Zodat we niet meer afhankelijk hoeven zijn van de grote energiereuzen of energie uit het buitenland. We willen iedereen in Peel en Maas meekrijgen. Dat de gemeente nu voor ons kiest, is een prachtige bevestiging van het vele werk dat we de afgelopen jaren hebben verzet. We hopen dat nu ook meer inwoners zich bij ons aansluiten, zodat we steeds grotere stappen kunnen gaan zetten voor de realisatie van onze eigen energievoorziening en zo energieneutraal worden.”

Over Peel Energie | om

Peel Energie | om is een van de bijna 40 lokale energiecoöperaties die zich hebben verenigd in om | nieuwe energie (al vier jaar op rij verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland). PeelEnergie | om wekt lokaal stroom op voor de inwoners van Peel en Maas en omstreken. Zij krijgen daarom 100% duurzame energie uit hun eigen buurt geleverd. Het collectief waar de coöperatie toe behoort, heeft geen winstoogmerk. Daarom worden de energieprijzen, vergeleken met andere leveranciers, steeds goedkoper en kan de opbrengst worden gebruikt om nieuwe energieprojecten te ontwikkelen. Meer informatie is te vinden op www.peelenergie.nl.