Energie in Nederland kan nu écht anders

Niet langer commercieel, maar coöperatief. Zodat de winst niet verdwijnt richting (buitenlandse) aandeelhouders, maar in handen blijft van de lokale gemeenschap.

Geschreven door control

30 maart 2022 2 min. leestijd
energie kan écht anders

Niet langer commercieel, maar coöperatief. Zodat de winst niet verdwijnt richting (buitenlandse) aandeelhouders, maar in handen blijft van de lokale gemeenschap. En 100% duurzaam. Maar dan niet ‘vergroend’ met certificaten, maar door deze op te wekken met zonnepanelen en windmolens in ons eigen land, zodat we steeds minder afhankelijk worden van het buitenland.

Dit zijn de voordelen van non-profit energie van om | nieuwe energie, een collectief van tientallen energiecoöperaties die volledig groene stroom opwekken in jouw eigen buurt. Wij zijn de enige landelijke leverancier zonder winstoogmerk, waardoor onze winst direct ten goede komt aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame projecten en structurele tariefverlaging. Zo zetten we concrete stappen richting een duurzame energievoorziening en dáár plukken onze klanten direct de vruchten van.

Sinds 2015 krijgen we daarom jaarlijks een rapportcijfer 10 van de Consumentenbond, WISE en Natuur&Milieu. Maar wat voor ons misschien nog het meest telt, is dat we een van de best-beoordeelde leveranciers op Trustpilot zijn. Want service aan klanten staat bij ons op één.

Ben jij ook klaar om voor écht andere energie te kiezen?

Vind een lokale coöperatie bij jou in de buurt

Bekijk onze duurzame, lokale energieprojecten

Hulp nodig bij energie besparen en verduurzamen?