om | nieuwe energie is een collectief van 40 lokale energiecoöperaties. Maar wat betekent dat precies? 

Geschreven door control

23 mei 2019 2 min. leestijd
landkaart

Een coöperatie onderscheidt zich van een ‘normaal’ bedrijf, doordat het in de eerste plaats een groep van leden is mét een bedrijf. Het bedrijf vervult de behoefte van de verschillende leden. Het draait bij een coöperatie nooit om het generen van zo veel mogelijk winst, maar om het vervullen van de belangen van de leden.

Bij om | nieuwe energie werkt dit niet anders. Wij zijn een coöperatie die bestaat uit tientallen lokale energiecoöperaties. Zij zijn de leden die samen ons collectief vormen. Hun behoefte is om hun eigen buurt te verduurzamen met 100% groene energie. Doordat zij zich met zijn allen hebben verenigd in om | nieuwe energie, kan deze laatste hen in deze behoefte voorzien.

De lokale coöperaties bestaan ook weer uit leden. Dit zijn vaak klanten die mee willen helpen om samen met de coöperatie hun buurt te kunnen verduurzamen. Omdat zij de koers bepalen van hun lokale coöperatie en de lokale coöperatie de koers bepaalt van het hele om | nieuwe energie collectief, heeft iedereen een stem in onze toekomst. Zo bouwen we samen aan een energieneutraal Nederland!

Omdat om | nieuwe energie geen winstoogmerk heeft, wordt alle winst geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe duurzame projecten en het verlagen van onze tarieven. Zo willen we duurzame energie steeds goedkoper maken en daarmee voor iedereen betaalbaar houden.

Daarmee worden wij de allergoedkoopste energieleverancier in de markt! Want als wij even groot zijn als een aantal grijze en traditionele leveranciers, dan betalen al onze klanten per jaar honderden euro’s minder voor hun energie! Lees hier meer daarover. Echt groen en goedkoop? Het kán!