om | nieuwe energie ook uitgeroepen tot groenste energieleverancier van de zakelijke markt

Geschreven door control

18 december 2018 2 min. leestijd
ranking

RECTIFICATIE – Amsterdam 14 december 2018 – Ieder jaar voeren Wise, Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond een onafhankelijk onderzoek uit naar alle energieleveranciers en hun score op het gebied van duurzaamheid. om | nieuwe energie was op de zakelijke ranking niet meegenomen, maar scoort daarop wel degelijk een 10. Zij horen hiermee bij de twee leveranciers die een 10 kregen in deze lijst. Het onderzoek wordt gebaseerd op de punten investeringen, inkoop en levering van energie. “Het kon ook niet anders dan dat wij een tien zouden krijgen, want wij zijn de enige leverancier die haar energie uitsluitend laat produceren door tientallen lokale burgerinitiatieven bij energiecoöperaties. Daardoor zijn we 100% duurzaam. Ookvoor onze zakelijke klanten.” vertelt Directeur André Dippell.  

Het streven is om met elkaar de CO2 uitstoot te verminderen.om | nieuwe energie is een collectief van lokale energiecoöperaties zonder winstoogmerk. De winst die voortkomt uit het afnemen van deze lokaal opgewekte duurzame energie wordt daarom direct geïnvesteerd in nieuwe lokale projecten en het laag houden van de energietarieven. Zo willen zij samen verduurzamen en het financieel aantrekkelijk houden. Dit maakt hen uniek in deenergiebranche.

Door deze ranking kun je ook als zakelijke ondernemer direct zien welke energieleverancier bijdraagt aan het verduurzamen van Nederland en dus het milieu ontlast. Zo kunnen ondernemers gemakkelijk een steentjebijdragen zonder dat ze hier veel moeite voor hoeven te doen.

Wil jij met jouw bedrijf ook overstappen naar de duurzaamste energie? Neem dan contact op voor een maatwerk offerte.