om

Let op: Je gebruikt momenteel een verouderde webbrowser. Update je browser om deze site veilig en optimaal te kunnen gebruiken.

om
  • Home
  • Projecten
  • Besparen
    • Bespaarpakket

      Iedere maand verloten we een praktisch pakket, waarmee je in slechts een paar minuten start met besparen op stroom, gas, water en plastic. Doe mee!

      Lees meer
    • Bespaartips

      Je energieverbruik verduurzamen betekent niet alleen 100% groene energie afnemen, maar ook besparen op je energie. Wist je namelijk dat….

      Lees meer
    • Slim Laden

      Je rijdt elektrisch, omdat dat goed is voor het milieu of omdat het voordelig is. Maar het opladen van je auto kan groener en goedkoper.

      Lees meer
    • Hoeveel weet jij over energie?

      Ben je benieuwd hoe de energiemarkt precies in elkaar zit? Wat CO2 eigenlijk is? Of wil je meer weten over geothermie?

      Lees meer
  • Zakelijk
    • Zakelijk aanmelden

      Draag zakelijk ook bij aan een energie neutraal Nederland. Maak je bedrijf direct duurzaam met lokaal opgewekte groen energie.

      Lees meer
    • Coöperatie lidmaatschap

      Een beweging door ons te verenigen in een collectief. Met zijn allen maken we groei mogelijk en een energieneutraal Nederland een succes.

      Lees meer
    • Evenement verduurzamen

      Verduurzaam een evenement, bedrijfsfeest of festival en maak duurzaamheid op een leuke manier zichtbaar.

      Lees meer
  • Over ons
    • Over om | nieuwe energie

      Al 6 jaar lang het groenste energiecollectief van Nederland. om | nieuwe energie stimuleert, zonder winstdoelstelling, de energietransitie.

      Lees meer
    • Lokale coöperaties

      Lokaal opgewekte, 100% duurzame energie voor lokale gebruikers. Energie uit je eigen buurt door tientallen coöperaties in heel Nederland.

      Lees meer
    • Verhuizen of overstappen?

      Overal in Nederland kun je kiezen voor een coöperatie als energieleverancier van duurzame, lokaal opgewekte energie uit jouw eigen buurt.

      Lees meer
    • Veelgestelde vragen

      De meest voorkomende vragen hebben we op een rijtje gezet. Kom je ergens niet uit? Neem dan contact op. We helpen je graag.

      Lees meer
    • Nieuws

      Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, ontwikkelingen of tips? Dat kan via de nieuwsbrief van om | nieuwe energie.

      Lees meer
    • Reviews en resultaten

      Duizenden klanten gingen jou al voor. Bekijk waarom zij bewust hebben gekozen voor energie van het om | nieuwe energie collectief.

      Lees meer
  • Contact
Klant worden
Mijn nieuwe energie

Veelgestelde vragen

  • Facturatie

    De maandelijkse factuur is een voorschot dat wordt berekend naar aanleiding van je verbruik in voorgaande jaren.

  • Jaarafrekening

    Ieder jaar wordt er een afrekening gemaakt om je maandelijkse voorschoten te verrekenen. Het kan dus dat je iets terugkrijgt.

  • Ga je verhuizen?

    Verhuizen is vaak veel werk, daarom willen we het je zo gemakkelijk mogelijk maken.

  • Wil je overstappen?

    Je bent van harte welkom. Zo draag je heel eenvoudig bij aan een duurzame omgeving.

  • Vragen over meterstanden

    Slimme meter? Standen doorgeven? Hier lees je wat je moet doen.

  • Terugleveren en salderen

    Wek je zelf energie op, door bijvoorbeeld zonnepanelen? Dan is het verstandig dit tijdig door te geven en te kijken wat dit jou oplevert.

  • Slim laden

    Je auto opladen met duurzame stroom en het energienet balanceren. Daar belonen wij je graag voor.

  • Wat kan ik in mijn online omgeving?

    Mijn Nieuwe Energie is ons klantportaal waar je al je persoonlijke gegevens en verbruik kunt vinden.

  • Storingen

    Storing in mijn meter. Wat moet ik doen?

  • Stroomranking zakelijk

Hoe wordt mijn gasverbruik bepaald?

Je gasverbruik is anders dan het verschil tussen de meterstanden vanwege de calorische waarde. De factor van de calorische waarde wordt bepaald door jouw netbeheerder. De calorische waarde is de verbrandingswaarde van gas. Deze waarde meet hoeveel energie één kubieke meter gas oplevert. Deze waarde verschilt per gebied waar het gas wordt gewonnen. Om iedereen dezelfde prijs te laten betalen, wordt er een factor op je verbruik toegepast. Dit is afhankelijk van de calorische waarde van het aan jou geleverde gas. Zo betaalt iedereen voor dezelfde verbrandingswaarde van het aardgas.

Ondersteunt om | nieuwe energie de postcoderoosregeling?

Wij ondersteunen de postcoderoosregeling voor het toepassen van de ‘Regeling Verlaagd Tarief’. De gegevens van jouw deelname worden aan ons doorgegeven door de coöperatie van het postcoderoos project. Vlak nadat het project een jaar energie heeft opgewekt, wordt jouw aandeelvolume bekend. Jouw aandeelvolume wordt verrekend met de energiebelasting over je verbruik op jouw eerstvolgende jaarafrekening. Als jouw jaar-afrekenmoment later plaatsvindt dan het einde van het productiejaar zullen wij het aandeelvolume tot dat afrekenmoment reserveren.

Beïnvloedt deelname aan een postcoderoosproject mijn termijnbedrag?

Nee, dat leggen we graag uit. Een postcoderoosproject wordt afgerekend na een productiejaar. Een jaar na de start van het project wordt in kaart gebracht hoeveel energie iedere deelnemer heeft opgewekt. Vervolgens wordt de energiebelasting die op die hoeveelheid energie van toepassing is, afgetrokken van je jaarafrekening bij je energieleverancier. Dat betekent dus dat je korting krijgt op je energierekening. Wanneer we je termijnbedrag bepalen, dan kijken we niet naar hoeveel je betaald hebt na aftrek van de energiebelasting, maar naar je eigen energieverbruik. Wij dragen jouw maandelijkse kosten voor je verwachtte verbruik namelijk af aan de belastingdienst en je netbeheerder, terwijl de verrekening pas plaatsvindt na een jaar. Daarmee zouden wij een verlaging op basis van de verwachtte opbrengst in wezen voorschieten. Om je tegemoet te komen, willen we graag uitgaan van het laagst verwachtte jaarverbruik om je termijnbedrag zo laag mogelijk te krijgen.

Waaruit bestaan de energiekosten?

Je energiekosten bestaan uit meerdere componenten: de levering van gas en stroom, overheidsheffingen, netbeheerkosten, vaste leveringskosten en btw.

In dit overzicht kun je onze actuele leveringstarieven en de overheidsheffingen vinden, waaruit je energiekosten zijn opgebouwd. Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn kun je altijd contact met ons opnemen.

Wanneer krijg ik mijn jaarafrekening?

De jaarafrekening ontvang je nadat je 12 maanden bij ons klant bent. Als je een slimme meter hebt, lezen we de meterstanden voor je uit. Als je geen slimme meter hebt, vragen we je rond dit moment om je meterstanden door te geven.

Waarom krijg ik nog een termijnfactuur van mijn oude leverancier na mijn overstap?

Iedere energieleverancier heeft een vast moment voor het maken van de termijnfacturen. Als jouw overstap na dat moment in de maand heeft plaatsgevonden, was je oude leverancier nog niet op de hoogte van je overstap en brengen ze een termijnfactuur in rekening voor de nieuwe maand. Op de eindafrekening zal de leverancier alle gemaakte en betaalde termijnfacturen crediteren.

Wat kan ik in mijn online omgeving?

In het online portaal ‘mijn nieuwe energie’ kun je de volgende gegevens aanpassen/bekijken:

  • Klantgegevens aanpassen
  • Facturen bekijken
  • Meterstanden bekijken
  • Termijnbedragen bekijken

Waar kan ik mijn termijnbedrag vinden?

Het termijnbedrag is te vinden in mijn nieuwe energie en op voorgaande facturen of bankafschrift.

Waaruit bestaat mijn termijnbedrag?

Het termijnbedrag bestaat uit meerdere componenten: de levering van gas en stroom, overheidsheffingen, netbeheerkosten, vaste leveringskosten en btw.

Hoe wijzig ik mijn rekeningnummer?

Het rekeningnummer kan je wijzigen via een e-mail naar info@samenom.nl.

Hoe kan ik een betaling handmatig naar jullie overmaken?

Een betaling kun je handmatig voldoen onder vermelding van klantnummer en/of factuurnummer naar het rekeningnummer van je eigen coöperatie. Dit nummer vind je op je facturen.

Waarom werd na mijn overstap twee keer een termijnbedrag afgeschreven?

Als je bij ons bent gestart op of na de 18e van de maand, heb je onze reguliere facturatieronde gemist waarbij we de facturen opmaken voor de volgende maand. Om te voorkomen dat je direct een termijn achterloopt t.o.v. het leveringsjaar, draaien we in de eerste week van de maand een extra facturatieronde. Die termijn wordt halverwege de maand afgeschreven. De reguliere termijnronde wordt vervolgens rond de 27e afgeschreven.

Wanneer wordt mijn termijnbedrag afgeschreven?

Het termijnbedrag wordt altijd rond de 27e van de maand afgeschreven, voorafgaand aan de maand van levering.

Kan ik een betalingsregeling treffen?

Dat kan, neem hiervoor contact met ons op. Wij hanteren een maximum van 9 betaaltermijnen.

Welke betaalmogelijkheden bieden jullie aan?

Je kan via automatische incasso betalen of handmatig op factuur. Als je handmatig betaalt, mailen wij je maandelijks de termijnfactuur met daarbij een betaallink.

Hoe kan ik mijn termijnbedrag wijzigen?

Het termijnbedrag kun je wijzigen via een e-mail naar info@samenom.nl.

Waaruit bestaan de energiekosten?

Je energiekosten bestaan uit meerdere componenten: de levering van gas en stroom, overheidsheffingen, netbeheerkosten, vaste leveringskosten en btw.

In dit overzicht kun je onze actuele leveringstarieven en de overheidsheffingen vinden, waaruit je energiekosten zijn opgebouwd. Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn kun je altijd contact met ons opnemen.

Wanneer krijg ik mijn jaarafrekening?

De jaarafrekening ontvang je nadat je 12 maanden bij ons klant bent. Als je een slimme meter hebt, lezen we de meterstanden voor je uit. Als je geen slimme meter hebt, vragen we je rond dit moment om je meterstanden door te geven.

Wanneer en aan wie moet ik mijn meterstanden doorgeven?

Wij willen de meterstanden weten bij de start levering, voor de jaarafrekening en wanneer onze levering weer wordt beëindigd. Ben je overgestapt en heb je geen slimme meter, dan ontvangen we graag de huidige meterstanden. Als je wel een slimme meter hebt, lezen wij automatisch je meterstanden uit. Ben je verhuisd, dan ontvangen we graag de meterstanden van de woningoverdracht, ongeacht het type meter.

Kan ik bij mijn lokale coöperatie blijven als ik verhuis?

Wanneer je verhuist, binnen de regio of naar een andere regio, zijn er drie mogelijkheden.

  • Je kunt er voor kiezen om bij dezelfde coöperatie te blijven als je hen wilt blijven steunen. Dan hoef je alleen even contact op te nemen met je eigen coöperatie of een email te sturen naar info@samenom.nl. Je bestaande overeenkomst loopt gewoon door op het nieuwe adres.
  • Het is ook mogelijk om over te stappen naar een andere lokale coöperatie binnen het om | nieuwe collectief die jouw nieuwe regio verduurzaamt. In dat geval kun je je nieuwe woning aanmelden voor een nieuw contract en daarbij kiezen voor deze coöperatie. Je dient in dit geval wel een email te sturen naar info@samenom.nl, zodat wij op de hoogte zijn van jouw verhuizing. Je bestaande overeenkomst met ons loopt namelijk door op het nieuwe adres.
  • Kun je niet kiezen en steun je graag beide coöperaties of zelfs het gehele collectief, dan kun je je nieuwe woning aanmelden voor een nieuw contract en daarbij kiezen voor om | nieuwe energie. Ook dan dien je een email te sturen naar info@samenom.nl, zodat wij op de hoogte zijn van jouw verhuizing. Je bestaande overeenkomst met ons loopt namelijk door op het nieuwe adres.

Hoe kan ik mijn contract opzeggen als ik verhuis?

Wanneer je gaat verhuizen neem je je contract mee naar je nieuwe adres. Ook wanneer je tijdelijk levering nodig hebt op twee adressen is dit geen probleem. Wanneer je geen mogelijkheid hebt om je contract mee te nemen naar je nieuwe adres kun je je contract opzeggen. Neem hiervoor contact met ons op. Het is van belang bij een verhuizing minimaal 10 werkdagen voor de sleuteloverdracht of maximaal 5 werkdagen na de sleuteloverdracht de meterstanden door te geven.

Hoe geef ik mijn verhuizing door?

Een verhuizing kun je doorgeven bij je eigen coöperatie of via een e-mail. Ben je een nieuwe klant? Dan kun je je online aanmelden of telefonisch contact opnemen.

Wanneer en aan wie moet ik mijn meterstanden doorgeven?

Wij willen de meterstanden weten bij de start levering, voor de jaarafrekening en wanneer onze levering weer wordt beëindigd. Ben je overgestapt en heb je geen slimme meter, dan ontvangen we graag de huidige meterstanden. Als je wel een slimme meter hebt, lezen wij automatisch je meterstanden uit. Ben je verhuisd, dan ontvangen we graag de meterstanden van de woningoverdracht, ongeacht het type meter.

Regelen jullie mijn overstap?

Ja, wij regelen de gehele overstap. Wanneer je je bij ons hebt aangemeld, heb je altijd twee weken bedenktijd. Daarna brengen wij jouw huidige leverancier op de hoogte dat je naar ons gaat overstappen.

Op de ingangsdatum lezen we je slimme meter uit.

Wanneer je geen slimme meter hebt, vragen we je de standen door te geven. Zodra we de standen binnen hebben, geven wij de standen door aan je oude energieleverancier. Zij zullen binnen 6 weken nadat je bij ons bent gestart een eindafrekening voor je opmaken.

Voor deze overstapservice brengen wij geen kosten in rekening.

Wat gebeurt er als mijn contract afloopt?

Een maand voor het aflopen van je contract ontvang je een verlengingsvoorstel. Mocht je niet ingaan op dit voorstel verlengen we je contract voor onbepaalde tijd tegen het variabele tarief. Vanaf dat moment kan je op ieder moment je contract wijzigen of opzeggen.

Hoe kan ik mijn contract opzeggen als ik wil overstappen?

Wanneer je wilt overstappen naar een andere leverancier kun je je aanmelden bij de nieuwe leverancier. Zij regelen de gehele overstap en zeggen je contract bij ons op. Let er wel op dat je geen lopend contract bij ons hebt. Het kan zijn dat er daardoor een opzegvergoeding in rekening wordt gebracht.

Hoeveel bedraagt de opzegvergoeding?

De opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van je contract.

Resterende looptijd Bedrag per product:
tot 18 maanden € 50,00
18 tot 24 maanden € 75,00
24 tot 30 maanden € 100,00
meer dan 30 maanden € 125,00

Voor zakelijke klanten betreft de boete 15% van de resterende omzet met een minimum van 100 euro per niet uitgediend kalenderjaar.

Waarom krijg ik nog een termijnfactuur van mijn oude leverancier na mijn overstap?

Iedere energieleverancier heeft een vast moment voor het maken van de termijnfacturen. Als jouw overstap na dat moment in de maand heeft plaatsgevonden, was je oude leverancier nog niet op de hoogte van je overstap en brengen ze een termijnfactuur in rekening voor de nieuwe maand. Op de eindafrekening zal de leverancier alle gemaakte en betaalde termijnfacturen crediteren.

Kan ik me ook als zakelijke klant aanmelden?

Ja, je kunt je ook als zakelijke klant aanmelden. Neem hiervoor contact op met een coöperatie in de buurt of stuur een e-mail naar info@samenom.nl. Uiteraard zullen wij zorgen voor een passend aanbod.

Nemen jullie mijn opzegvergoeding over?

Wij nemen een opzegvergoeding niet over. We zijn een coöperatie zonder winstoogmerk en willen investeren in de verdere lokale verduurzaming.

Kan ik een offerte krijgen?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt zelf een prijsopgave opvragen via onze aanmeldsite.Voor een zakelijke offerte kun je contact opnemen met de lokale coöperatie in de buurt of een mail sturen naar info@samenom.nl.

Wat is de herkomst van mijn stroom?

Onze stroom wekken we uitsluitend op in Nederland met lokale energiebronnen bij jou in de buurt. Op het Stroometiket vind je de exacte herkomst en de verdeling tussen zonnestroom en windstroom.

Hoe kan ik mijn energieverbruik volgen?

Klanten met een slimme meter ontvangen van ons iedere maand een verbruiksoverzicht met daarin het energieverbruik over de afgelopen periode en een indicatie van de kosten. Wij mogen dit niet vaker dan een maal per maand doen. Wil je toch vaker een overzicht? Neem dan eens een kijkje op www.energieverbruiksmanagers.nl voor de mogelijkheden.

Bij wie moet ik zijn bij een mogelijk defecte meter?

In het geval van een storing kun je contact opnemen met je netbeheerder. De netbeheerder is verantwoordelijk voor de meters. Bel ons gerust als je niet weet wie je netbeheerder is, wij kunnen je dit ook vertellen.

Wat gebeurt er als ik mijn meterstanden niet of te laat heb doorgegeven?

Wanneer we je meterstanden niet tijdig ontvangen, gaan wij de meterstanden berekenen. Dit doen wij op basis van de verbruikshistorie van de woning. Bij een nieuwe woning baseren wij de schatting op basis van het verbruik wat de netbeheerder verwacht.

Hoe gaan jullie om met teruglevering?

Wanneer je teruglevert, kom je in aanmerking voor saldering. De eigen opwek wordt afgetrokken van je verbruik. Het restant van het verbruik wordt in rekening gebracht. Wanneer je meer teruglevert dan verbruikt, ontvang je voor dat gedeelte het kale levertarief incl. btw.

Wordt mijn slimme meter uitgelezen?

Ja, indien je meter geschikt is om uitgelezen te worden. Als je niet wil dat de slimme meter wordt uitgelezen, kun je jouw netbeheerder verzoeken om deze functie uit te schakelen. Ben je verhuisd, dan lezen wij de slimme meter niet uit voor de begin- of eindstanden. We ontvangen dan graag de meterstanden van de woningoverdracht.

Wanneer en aan wie moet ik mijn meterstanden doorgeven?

Wij willen de meterstanden weten bij de start levering, voor de jaarafrekening en wanneer onze levering weer wordt beëindigd. Ben je overgestapt en heb je geen slimme meter, dan ontvangen we graag de huidige meterstanden. Als je wel een slimme meter hebt, lezen wij automatisch je meterstanden uit. Ben je verhuisd, dan ontvangen we graag de meterstanden van de woningoverdracht, ongeacht het type meter.

Wat kan ik in mijn online omgeving?

In het online portaal ‘mijn nieuwe energie’ kun je de volgende gegevens aanpassen/bekijken:

  • Klantgegevens aanpassen
  • Facturen bekijken
  • Meterstanden bekijken
  • Termijnbedragen bekijken

Kom ik altijd in aanmerking voor saldering?

Je komt in aanmerking voor saldering wanneer je een elektriciteitsaansluiting hebt kleiner dan 3X80A. Daarnaast is het belangrijk dat de opwekinstallatie is aangemeld bij de netbeheerder via www.energieleveren.nl. Als de netbeheerder op de hoogte is van de teruglevering, kunnen zij dit administratief verwerken op de aansluiting. Vanaf dan kunnen wij de verwachte teruglevering meenemen in het termijnbedrag. Bij overstappen is het daarom het beste om dit binnen 10 dagen na aanmelden te doen.

Hebben jullie ook een salderingsgrens?

Volgens de wet mogen we maximaal het eigen verbruik salderen en dat doen we ook. Een voorbeeld: als je 3.000 kWh hebt verbruikt en 2.995 kWh hebt opgewekt, brengen we nog maar 5 kWh in rekening. Als je 2.995 kWh hebt verbruikt en 3.000 kWh hebt opgewekt, krijg je voor 5 kWh de terugleververgoeding.

Wat is mijn teruglevertarief?

Het tarief dat je krijgt voor teruglevering is gelijk aan het tarief dat je betaalt; dit heet saldering. Wij mogen maximaal het eigen verbruik salderen. Wanneer je op jaarbasis meer opwekt dan dat je verbruikt, krijg je voor de extra opwek een terugleververgoeding. Die is gelijk aan het kale levertarief incl. btw.

Hoe gaan jullie om met teruglevering?

Wanneer je teruglevert, kom je in aanmerking voor saldering. De eigen opwek wordt afgetrokken van je verbruik. Het restant van het verbruik wordt in rekening gebracht. Wanneer je meer teruglevert dan verbruikt, ontvang je voor dat gedeelte het kale levertarief incl. btw.

Hoe kan ik slim laden?

In alle gevallen download je de app of bezoek je webapp op app.jedlix.com. Bij het aanmaken van je account kies je jouw auto.
Op het moment dat dit een Tesla is vragen we je om je Tesla account toe te voegen. Dit is je login die je ook voor je Tesla app gebruikt. Op die manier kunnen we jouw auto slim aansturen. Voor het kunnen slim laden van de andere type auto’s dien je een geldige laadpasnummer toe te voegen.

Daarna kies je om | nieuwe energie als jouw energieleverancier en geef je het klantnummer door.

Op het moment dat je gaat laden bij een van de laadpalen, die ook op de kaart in de app te vinden is, kunnen we beginnen met slimladen. Het laadpasnummer gebruiken we alleen om de laadpaal operator te laten weten dat jouw auto graag slim geladen wilt worden op deze paal. Als dit het geval is sturen we de start- en stopsignalen via de paal naar jouw auto.

Met welke mobiele platforms werkt de app?

Elke mobiele telefoon met een dataverbinding kan de app gebruiken. De app is te downloaden voor IOS (Apple iPhone) en Android. Ook kan je de webapp app.jedlix.com gebruiken.

Hoe weet ik welke openbare laadpalen slim kunnen laden?

Waar je kunt slim laden met de app via openbare laadpunten kun je vinden in de app. Je kunt voor die laadpunten ook de huidige beschikbaarheid checken. Op die manier weet je zeker dat er plek is om te laden. Daarnaast zullen we in de toekomst alle openbare laadpunten aangeven zodat je de app ook kunt gebruiken om op zoek te gaan naar een vrije openbare laadpunt in de buurt.

Voor welke auto’s en laadpunten werkt de app?

Doordat de app met steeds meer elektrische auto’s en een groeiend aantal laadpunten werkt, kunnen steeds meer elektrische rijders er van profiteren. Onze app werkt voor alle auto’s op de openbare laadpunten welke te vinden zijn op de kaart in de #ichargesmart app. Daarnaast kan er thuis slim geladen worden met je Tesla, BMW, Jaguar en Renault.

Kan ik gebruik maken van verschillende laadpassen?

Ja, je kunt alle laadpassen, waarmee je bij verschillende laadpaal operators kan laden, aan je account koppelen. Je laadpas account staat hier verder los van, we gebruiken alleen je pasnummer zodat het laadpunt jou herkent.

Hoe kan ik zoveel mogelijk besparen?

Hoe meer flexibiliteit je kunt geven, hoe groter je besparing zal zijn. Er zijn twee manieren waarop je dit positief kunt beïnvloeden.

De eerste manier is met je vertrektijd: hoe verder deze in de toekomst ligt hoe meer goedkope laadmomenten de app kan kiezen.

De tweede is met het gedeelte dat je direct wilt opladen: hoe kleiner dit is, hoe groter de kans is op een besparing.

Hoe weet ik dat het gelukt is met sparen?

In de app kan je je besparingen zien. Dit is zowel de meest recente sessie en je totale besparing voor zover je deze nog niet hebt laten uitkeren via de app. Dit laatste is dus je tegoed. Daarnaast geven we je ook een overzicht hoeveel je in totaal al hebt uitgekeerd.

Hoe en wanneer ontvang ik de beloning?

In de app kun je zelf aangeven wanneer je de beloning uit wil laten betalen. Dan wordt het bedrag op jouw eerst volgende energiefactuur verwerkt een uitbetaald.

Ik rijd een andere auto dan BMW/Tesla/Jaguar/Renault. Hoe kan ik slim laden?

Thuisladen kan alleen voor BMW, Tesla en de Renault Zoe (via de Z.E. Smart Charge app), maar openbaar Slim laden is voor iedere auto toegankelijk. Download de  app en bekijk de kaart om te zien bij welke laadpalen er bij jou in de buurt beschikbaar zijn. Belangrijk is dat je een laadpasnummer toevoegt in de app. Met dat nummer herkennen wij jou op het moment dat je een slimme laadsessie start bij een laadpaal. Geef in de app aan de om | nieuwe energie jouw leverancier is en vul je klantnummer in. Het bespaarde bedrag kan boven de 5 euro worden uitbetaald via ons.

Ik heb een Renault en laad thuis. Hoe kan ik slim laden?

Voor bestuurders van de Renault Zoe heeft de Z.E. Smart Charge app voor iOS of Android ontwikkeld, waarmee Renault Zoe rijders slim kunnen laden. Download de app en verbind je auto door het VIN nummer toe te voegen in de app. Geef in de app aan de om | nieuwe energie jouw leverancier is en vul je klantnummer in. Dan kan het bespaarde bedrag boven de 5 euro worden uitbetaald via ons.

Ik heb een Tesla en ik laad thuis. Hoe kan ik slim laden?

Nadat je de app hebt gedownload, kan je jouw Tesla credentials en energie contract toevoegen aan de app. Wanneer je Tesla verbonden is, kan de batterij van de auto aangestuurd worden op duurzame en goedkope laadmomenten. Geef in de app aan de om | nieuwe energie jouw leverancier is en vul je klantnummer in. De financiële beloning die je hiervoor ontvangt kan je op een door jou gekozen moment laten uitbetalen door ons. Ben je geen klant? Dan is Slim laden gewoon mogelijk en help je mee met het balanceren van het energienet en draag je bij aan een groenere toekomst, maar krijg je geen beloning.

Wat kan ik in mijn online omgeving?

In het online portaal ‘mijn nieuwe energie’ kun je de volgende gegevens aanpassen/bekijken:

  • Klantgegevens aanpassen
  • Facturen bekijken
  • Meterstanden bekijken
  • Termijnbedragen bekijken

Waar kan ik mijn termijnbedrag vinden?

Het termijnbedrag is te vinden in mijn nieuwe energie en op voorgaande facturen of bankafschrift.

Wordt mijn online omgeving verder ontwikkeld?

Wij proberen altijd te verbeteren, daarom zullen we in de toekomst steeds meer functionaliteiten toevoegen aan het klantenportaal. Het wordt straks o.a. mogelijk om meterstanden door te geven via het portaal, je contractgegevens te bekijken en je contract te verlengen met een nieuwe vaste looptijd.

Mocht je nog goede suggesties hebben voor de online portaal, dan horen wij dit graag via info@samenom.nl.

Bij wie moet ik zijn bij een mogelijk defecte meter?

In het geval van een storing kun je contact opnemen met je netbeheerder. De netbeheerder is verantwoordelijk voor de meters. Bel ons gerust als je niet weet wie je netbeheerder is, wij kunnen je dit ook vertellen.

Waarom scoort om | nieuwe energie een 9,9 in de jaarlijkse stroomranking voor zakelijke levering?

Bijna alle energie die we leveren aan zakelijke klanten wordt opgewekt door zonne- en windenergiebronnen. Een klein percentage wordt echter opgewekt met behulp van mestvergisting. Deze energie vervangt fossiele brandstoffen en primaire grondstoffen en dat is winst voor ons leefmilieu. Mestvergisting wordt in het onderzoek van de Consumentenbond echter minder goed beoordeeld dan wind en zon. Dit verklaart de zeer lichte daling van het cijfer in het bedrijfsonderdeel levering.

Terug naar boven
WeSpark | om
2030.nu | om
Alkmaar Energie | om
Almeerse Wind | om
Altena Nieuwe Energie | om
Amsterdam Energie | om
BECO | om
BENG! | om
Boeskoolstroom | om
Brummen Energie | om
Buurtstroom Energie-U | om
DaalmeerZon | om
De Groene Reus | om
Deelstroom Delft | om
Duurzaam Sittard | om
Energie Collectief Loon op Zand | om
Eemnes Energie | om
EigenWijkse | om
Endura | om
EC Vlieland | om
Energie Dongen | om
Energie Gilze Rijen | om
Haagse Stroom | om
Energiek Halderberge | om
Energiek Schiedam | om
Enschede Energie | om
Greuner | om
Groen Waterland | om
Heerde Energiek | om
Hellendoorn op Rozen | om
HilverZon | om
HoekscheWaard Duurzaam | om
Hof van Twente op Rozen | om
Kennemerwind | om
Leudal Energie | om
Loenen Energie | om
Nieuwe Lansinger Stroom | om
Opgewekt Rijssen | om
Peel Energie | om
Reindonk Energie | om
om | nieuwe energie
Tegenstroom | om
TexelEnergie | om
ValleiEnergie | om
ValleiZon | om
Voorthuizen Duurzaam | om
Weert Energie | om
Wijdemeren | om
Woerden Energie | om
Zeeuwind | om
Zon op Alphen | om
De ZonneRoos | om
Zutphen Energie | om

Adres

om | nieuwe energie
Paasheuvelweg 34A
1105 BJ Amsterdam

Contact

Tel.: 0222-760 044
E-mail: info@samenom.nl

Direct naar

  • Home
  • Over om | nieuwe energie
  • Lokale coöperaties
  • Projecten
  • Slim Laden
  • Nieuws
  • Aanmelden
  • Zakelijk aanmelden
  • Contact
  • Verhuizen of overstappen?
  • Veelgestelde vragen
  • om | ambassadeur
  • De Groenste Leverancier
  • Voorwaarden & privacy
  • Tarieven
  • Werken bij

Volg ons

Nieuwsbrief

brommer weiland

Kom je er niet uit? Wij helpen graag!

  • Emailadres info@samenom.nl
  • Telefoonnummer 0222 760 044

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en gerichte advertenties te kunnen tonen via derde partijen. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken bij “Privacybeleid”. Als je akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klik dan op “Accepteren”.

Privacybeleid