Zonnepanelen en je termijnfactuur

zonnepanelen op schuin dak

Afwijkend bedrag op je termijnfactuur

Tijdens je aanmelding voor energie bij ons collectief, wordt je maandelijkse termijnbedrag berekend op basis van de gegevens die je invult over je energieverbruik.

Heb je aangegeven dat je zonnepanelen bezit en wek je meer elektriciteit op dan je verbruikt? Houd er dan rekening mee dat het termijnbedrag dat je tijdens je aanmelding ziet staan, kan afwijken van het bedrag dat maandelijks aan je wordt gefactureerd.

Dit komt doordat wij maandelijks altijd 10 euro in rekening brengen op je elektriciteitsverbruik, terwijl op onze website het volledig te verwachten terugleverbedrag wordt meegerekend. Dus bij alle bedragen die tijdens het aanmeldsproces op de website op minder dan 10 euro komen, zal het termijn bedrag 10 euro zijn. Het daadwerkelijke verbruik wordt op de jaar- of eindafrekening berekend.

salderingsregeling

Waarom doen wij dit?

De reden waarom we 10 euro per maand als termijnbedrag hanteren, is om je te beschermen tegen een jaarafrekening die onverwacht hoger uitvalt.

Wanneer je bij het invullen van de gegevens rekening houdt met een energie-opwek die in de praktijk niet wordt gehaald, dan is het termijnbedrag gedurende het jaar waarschijnlijk te laag.

Door 10 euro per maand te hanteren profiteer je toch maandelijks van lagere kosten, maar voorkomen we dat het termijnbedrag te sterk kan afwijken van het daadwerkelijke verbruik.

Uiteraard wordt al jouw extra stroomopwek wel verrekend op je jaarafrekening. Dan weten we immers zeker hoeveel energie jouw zonnepanelen hebben opgewekt.

Waarom tonen we op onze website niet meteen het bedrag dat we maandelijks factureren?

De reden dat we op onze website juist het volledige bedrag tonen, is om je een goed inzicht te geven in je te verwachten verbruik.

postcoderoos

Stel dat op de website wordt aangegeven dat je termijnbedrag €-75 is, dan rekenen we op de termijnfactuur maandelijks €10.

Wat niet is uitbetaald, maar wel is teruggeleverd wordt achteraf op je jaarafrekening meegenomen.

Stel dat op de website wordt aangegeven dat je termijnbedrag €-35 is, omdat je voor gas maandelijks €40 betaalt en voor elektriciteit €-75 (-75 + 40 = -35, dus €35 zou je terugkrijgen).

Dan rekenen we op de termijnfactuur maandelijks €10.

Wat niet is uitbetaald, maar wel is teruggeleverd, wordt achteraf op je jaarafrekening meegenomen.